Theatermaker Michiel van de Burgt
vormgevingregietekstwijktheaterdansworkshops en teambuildingactspresentatie

 

Biografie Michiel van de Burgt

Michiel van de Burgt is geboren op 2 november 1977. Hij groeit op in het Groene Hart in het kleine dorpje Nieuwerbrug. Vanaf zijn 9e gaat Michiel naar Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Hij volgt hier lessen in spel, zang en dans en speelt er in diverse theatervoorstellingen. Michiel was er van overtuigd dat hij acteur zou worden, maar vindt zich op zijn 17e te jong voor de toneelschool.
Hij begint aan de studie Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Maar tijdens die studie ziet hij dat er meer is dan acteren alleen. Hij wil ook vormgeven, schrijven en regisseren. Hij besluit de studie theatervormgeving te vervolgen en de rest in de praktijk te leren.Tijdens zijn studie loopt hij stage bij het Onafhankelijk Toneel. Aansluitend hierop speelt hij mee in de voorstelling Tingeling >>.
In 1996 verhuist Michiel naar Rotterdam. Hier werkt hij bij verschillende kleine theatergroepen, waarbij hij veel locatievoorstellingen maakt. Hij werkt daar als vormgever, acteur, regisseur en artistiek leider. Onder andere bij
Stichting theaterwerkplaats Dood Vogeltje. >>
Eind 2000 startte Michiel voor zijn verschillende activiteiten het theaterbedrijf 'Michiel van de Burgt'. Hij was vanaf toen 14 jaar lang vaste vormgever bij Jeugdtheaterschool Dordrecht.
Vanaf 2001 was hij weer een aantal jaar verbonden aan Jeugdtheaterschool Hofplein. Hij gaf er les in vormgeving en spel.
Samen met zijn broer Pepijn vormt hij sinds 2003 het duo 'De heren Van de Burgt'. Ze maakten samen kleinkunstvoorstellingen en theateracts. >>

In december 2007 keert hij weer terug naar zijn wortels. Hij woont weer in Nieuwerbrug, waar ook zijn kantoor wordt gevestigd.
In 2011 start hij samen met zijn partner Sharon Slachter de VOF 'Theatermaker Michiel van de Burgt'. Sharon is naast zakelijk leider ook choreograaf, dansdocent en musicalregisseur. Michiel blijft artistiek leider en richt zich steeds meer op het regisseren en schrijven. Daarnaast speelt hij de educatieve cabaretvoorstelling Zeven Sloten op scholen. >>

Gerrit Timmers, artistiek leider Onafhankelijk Toneel:
"Michiel heeft een groot gevoel voor de humor en voor de poëzie van ons bestaan, hetgeen er ongetwijfeld voor zal zorgen dat hij in het theatervak, met de nodige relativering, het hoofd boven water zal weten te houden. Zijn motivatie is dezelfde als die van Tingeling: nieuwsgierigheid en verwondering. Michiel van de Burgt, een theaterman in hart en nieren en een Tingeling in zijn hoofd".
Stageverslag 2000

Harry Klooster, castingdirector:
"Goeie kop en het leuke is: Hij lijkt op niemand. Stevige uitstraling Michiel is zeker een talent."
Story 1996

Belinda van der Stoep, actrice:
"Niet heel lang geleden had ik het met een vriendin over mijn eerste theaterlessen. Vooral jouw grimelessen zijn me bijgebleven. Een leuke periode waarin alles mocht en niets fout was. Ik heb zeer genoten!

Ik zit nu op de toneelacademie in Maastricht en heb m'n propedeuse behaald!
Bedankt voor je fijne lessen. Mede dankzij jou heb ik mijn liefde voor het vak gevonden." 2012

Altena Nieuws, over regie van locatievoorstelling VOS.
"Met groot enthousiasme, humor en zeker met ook een serieuze toon heeft hij de spelers kunnen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen."
2014

Deelnemer theaterteambuilding
"Je hebt een plezierige, rustige en motiverende manier van begeleiden, waardoor mensen zich naar mijn idee uitgenodigd voelen iets van zichzelf te laten zien." 2014

Mirjam Koen, artistiek leider Onafhankelijk Toneel:
"Michiel, die kan toveren met beelden en betoverend is op beeld!" 2000

Michiel van de Burgt, foto: André Sjouerman
foto: André Sjouerman

Biografie Michiel van de Burgt
De heren Van de Burgt

Michiel van de Burgt als Lodewijk XIV
Als Lodewijk XIV (1993)

 home  |  nieuws  |  agenda  |  wie zijn wij  |  foto's  |  filmpjes  |  pers  |  referenties  |  links  |  sitemap  |  contact
Theatermaker Michiel van de Burgt ©