Wanneer u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, kijk dan op www.michielvandeburgt.nl/nieuwsbrief.html

vormgevingregietekstwijktheaterdansworkshops en teambuildingactspresentatie


Nieuws
Theater MENS
.
Michiel presenteert Cultuurprijs Woerden januari 2018
Voor de tweede keer is Michiel gevraagd om de uitreiking van de Cultuurprijs Woerden te presenteren. In het splinternieuwe Rie theater zullen voorafgaand aan de uitreiking verschillende optredens te zien zijn. Michiel opent de avond met een Woerdense bewerking van Amsterdam van Jacques Brel. Hij is zeer vereerd, dat hij hierbij op piano wordt begeleid door sing en songwriter Sofie de Bruijn.

www.cultuurprijswoerden.nl
.
Presentatie Cultuurprijs Woerden
Zeven Sloten al 800 keer gespeeld november 2017
In Lissen speelde Michiel voor de 800e keer het verkeerscabaret Zeven Sloten. Door de afwisseling in leeftijd en niveau gaat het nooit vervelen. Ieder publiek is anders. Michiel blijft met veel plezier doorspelen.

Meer over Zeven Sloten >>
Zeven Sloten
Filmpjes voor Louwman Museum juli 2017
Voor het Louwman Museum speelden Sharon en Michiel mee in filmpjes voor een museumgame. Een vriendelijke man neemt hen als ouders van twee kinderen mee, langs de bijzondere autocollectie. Voor ze het weten, reiden ze zelf in de verschillende auto’s, gekleed naar de periode waaruit het voertuig komt.
 
Lees meer >>www.louwmanmuseum.nl
.
Louwman Museum
Cinderella de musical in première juni 2017
Voor Theatergroep Manteau maakte Sharon Cinderella the musical, als regisseur en choreograaf. Ze gaf haar eigen draai aan dit bekende sprookje.
Speciaal voor deze productie vertaalde Michiel alle liedjes opnieuw vanuit het Engels.
Eerder maakte Sharon de musical Aida met Theatergroep Manteau. Inmiddels zijn ze al weer begonnen aan de nieuwe productie: Shrek the musical.
 
Lees meer >> | www.theatergroepmanteau.nl
.
Cinderella the musical
Heraut van de Waterlinie juni 2017
Als Heraut van de Waterlinie is Michiel ambassadeur van de Oude Hollandse Waterlinie in zijn geheel en het hoofdkwartier in het bijzonder. In deze rol wordt hij regelmatig gevraagd om op te treden als gastheer en presentator.
Zo was hij tijdens de vrijwilligersdag van Erfgoedhuis Zuid-Holland en de Onderwijsdag Oude Hollandse Waterlinie op Fort Wierickerschans. In september ontvangt hij tijdens het Open Monumentenweekeind bezoekers van Waterliniefestival in vijf verschillende vestingsteden. Tijdens de maand van de geschiedenis leid de heraut een fietstocht langs het hoofdkwartier van Willem III uit 1672.

 
facebook.com/hoofdkwartier1672
.
Heraut van de Waterlinie
Michiel in korte film Garnalenpellers juni 2017
Voor de korte film Garnalenpellers van Nicole Tegelaar, kroop Michiel in de huid van Norman. In zijn tuin vindt hij een dode gamba. Wanneer hij zijn vrouw hiermee confronteert, neemt de absurdistische film een onverwachte wending.
.
Garnalenpellers
Voor kerst in Hamelen mei 2017
Productiehuis Alphen vroeg Michiel om een kerstbewerking te maken van de kinderserie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?’ Aan de hand van improvisatie wordt samen met de spelers en de artistieke leiding het script ontwikkeld. In de muziektheatervoorstelling zullen bekende liedjes te horen zijn, maar ook nieuw werk.
Twee kindercasts en twaalf volwassen spelers beginnen acht keer hun verhaal met een rattenplaag in Alphen aan den Rijn. Waarom ze dan toch zo graag naar Hamelen willen? Dat ziet u met kerst.

 
www.stichtingpa.nl
.
Voor kerst in Hamelen - Productiehuis Alphen
Willem III vaart langs de Rampjaarroute april 2017
Als prins Willem III voer Michiel met een geïnteresseerd gezelschap langs de Rampjaarroute van Stichting Groene Hart. Deze route vertelt over de gebeurtenissen rond het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie in 1672. In de verschillende gemeenten werd  Michiel ontvangen door burgemeesters en wethouders. Aan boord vertelde hij zijn gasten wat er tijdens het rampjaar langs de route is gebeurd. De gehele organisatie van de dag lag in zijn handen.
Ook de komende tijd zal Michiel voor verschillende organisaties de Oude Hollandse Waterlinie intrekken.


facebook.com/hoofdkwartier1672
 | 
www.ontdekdewaterlinie.nl
.
Rampjaarvaartocht
Sharon regisseert Shrek The Musical april 2017
Na Aida en Cinderella is Sharon gevraagd om voor Theatergroep Manteau de musicalversie van Shrek te regisseren.

www.theatergroepmanteau.nl
.
Shrek the musical
Waterlinie Quest Gorinchem in gebruik april 2017
Sinds kort is in Gorinchem de Waterlinie Quest te spelen. Op verschillende historische punten in de vestingstad zijn via een app filmpjes met korte vragen te vinden. Door deze vragen te beantwoorden, vind je de geocach.
In de filmpjes speelt Michiel soldaat Van Gaalen. Zijn meerdere laat hem de zware kanten van onze verdedigingsweken ondergaan.
Crux Quest ontwikkelde deze game voor een onderwijsproject van Erfgoedhuis Zuid-Holland.

 
Lees meer en bekijk de trailer >> |
Bekijk de app >>
.
Waterlinie Quest Gorinchem
Virtual reality-expiriment tijdens Nachtcultuur Woerden levensecht april 2017
Slechts één persoon per keer kon de zeecontainer midden in de stad betreden. Binnen bracht Dr. Crux de deelnemer via een VR-bril in het hoofd van een patiënt. Door 360° film, geluid, geur en gevoel was de beleving angstaanjagend echt. Makers en deelnemers zijn een ervaring rijker.
Live en op film speelde Michiel de assistent van Dr. Crux (Ruud Boxma). Wanneer de bril eenmaal op was, verzorgen hij onzichtbaar voor de deelnemer, de minutieus uitgetelde ervaringen.

Lees het artikel in het AD >>
.
Dr Crux - 360 film Nachtcultuur Woerden
Zeven Sloten goed gewaardeerd februari 2017
Al ruim 700 keer speelde Michiel met veel plezier het verkeerscabaret Zeven Sloten op scholen door het hele land. Voor komend schooljaar komen de aanvragen al weer binnen.
De voorstelling heeft ook mooie cijfers gehaald in een onderzoek naar de verkeerseducatie die door TotalyTraffic wordt aangeboden in Zuid-Holland.
Zeven Sloten wordt niet alleen het meeste aangevraagd door scholen, maar past ook goed bij de wensen van de school. Het leereffect krijgt van de scholen een 8.
We hoorden dit al terug van leerlingen en docenten, maar het is natuurlijk leuk om het zo zwart op wit te lezen.

Lees meer >>www.totallytraffic.nl

.
Zeven Sloten
Acteur in Waterlinie Quest december 2016
Michiel acteerde in een waterliniegame voor het voortgezet onderwijs. Deze iziTRAVEL App is door CruxQuest ontwikkeld in opdracht van Erfgoedhuis Zuid-Holland.
 
Lees meer >> | www.cruxquest.nl | www.erfgoedhuis-zh.nl
.
Oude Hollandse Waterlinie
600e Zeven Sloten november 2016
Michiel speelde al voor de 600e keer de voorstelling Zeven Sloten. Gewoon twee klassen in een lokaal. Veel lachen en stiekem iets leren over gedrag in het verkeer.

Lees meer >>
.
Zeven Sloten
Rampjaarroute onthuld september 2016
Voor Stichting Groene Hart verzorgde Michiel tekst en afbeeldingen voor vijf informatieborden uit de Rampjaarroute. Als Trompetter van Nieuwerbrug onthulde hij de borden tijdens zijn Rampjaartournee. Dit leverde veel gewenste publiciteit op.

Lees meer >> | www.groenehart.nl
.
Rampjaarroute
Regie en vertaling Cinderella juni 2016
Cinderella is de tweede musical die Sharon regisseert voor Theatergroep Manteau. Michiel vertaalde voor hen de liedjes vanuit het Engels. De voorstelling speelt in juni in De Nieuwe Doelen te Gorinchem

Lees meer >> | www.theatergroepmanteau.nl
.
Cinderella - Theatergroep Manteau
Onderwijsdag Oude Hollandse Waterlinie juni 2016
De Onderwijsdag over de Oude Hollandse Waterlinie op Fort Wierickerschans werd geopend met de premiere van de Waterliniefilmpjes van Michiel. Als Trompetter van Nieuwerbrug was hij ook gastheer van deze dag.

www.erfgoedhuis-zh.nl  | www.groenehart.nl | www.fortwierickerschans.nl
.
Trompetter van Nieuwerbrug
Aida mei 2016
Voor Theatergroep Manteau regisseerde Sharon Aida. Deze grootse musical in het oude Egypte werd gespeeld in De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Daarna is ze meteen aan de slag gegaan met Cinderella. Manteau speelt deze voorstelling ook weer in De Nieuwe Doelen.

Lees meer >> | www.theatergroepmanteau.nl
.
Aida
Hokjesmannen mei 2016
Een aantal vrijwilligers uit Nieuwerbrug werd in het zonnetje gezet door middel van een fototentoonsteling in het Wierickehuis. Voor de opening kroop het duo De heren Van de Burgt in de huid van de Hokjesmannen. Ze hielden hun relaas over de bevolkingsgroep 'de vrijwilliger'.
.
Hokjesmannen
Tekst en regie voor filmpjes over Waterlinie mei 2016
Voor Stichting Groene Hart schreef en regisseerde Michiel vijf filmpjes over de Oude Hollandse Waterlinie. Deze zijn onderdeel van een lespakket voor het basisonderwijs. Neeltje uit de Gouden Eeuw en Job uit onze tijd vertelden elkaar vanuit hun beleving over de Waterlinie. Hiervoor werd gefilmd in Gorinchem en Nieuwerbrug

Bekijk de filmpjes >>  | www.groenehart.nl

.
Oude Hollandse Waterlinie
500e Zeven Sloten maart 2016
In Middelburg speelde Michiel voor de 500e keer de voorstelling Zeven Sloten. Cabaret over verkeersveiligheid blijft boeiend om te zien én om te spelen. Ook na 500 keer. Op naar de 1000.

Lees meer >>
.
Zeven Sloten
Midzomernachtsdroom maart 2016
Sharon regisseerde de musical Midzomernachtsdroom, met muziek van de Beatles. Het is de derde musical die ze regisseerde voor Musicalvereniging SterAllures.

Lees meer >> | www.sterallures.com
.
Midzomernachtsdroom
As you like it april 2016
Toneelgroep Mask uit Oud-Beijerland speelde in april 'As you like it' in een oude aardappelschuur in Greup. Als regisseur situeerde Michiel het verhaal niet in Arden, maar in de Hoeksche Waard. Zo kwam het verhaal nog beter tot zijn recht op de inspirerende lokatie. De muziek werd live gespeeld door bluesband MotWat.

Lees meer >> | www.toneelgroepmask.eu
.

As you like it
Regie en presentatie Cultuurprijs Woerden
In december werd de Cultuurprijs Woerden uitgereikt. Men vroeg Michiel om hiervoor de presentatie en regie te verzorgen.
Het werd een bijzondere avond in een overdekte speeltuin. Op en in de speeltoestellen waren verschillende optredens te zien. Van harp, tot freerunning en van een gedicht door de burgemeester, tot opera-aria's. Michiel opende de avond met Willkommen uit Cabaret.

www.cultuurprijswoerden.nl
.
Michiel van de Burgt
Kruistocht in Spijkerbroek november 2015
In november speelde het Rijswijks Jeugdtheater de musical Kruistocht in Spijkerbroek, onder regie van Michiel. Het spannende verhaal over Dolf, die in de middeleeuwen beland, zat vol grappige en ontroerende momenten.
De spelers droegen historich correcte kleding, met echte zwaarden en helmen. Maar het door Michiel ontworpen decor was verre van realistich.
Het publiek en de pers waren lovend over de prestaties van de jonge spelers. Michiel kijkt met trots terug op deze mooie productie.

Bekijk een filmimpressie >> |  Meer over de voorstelling >>  \  www.rijswijksjeugdtheater.nl
Kruistocht in Spijkerbroek - Rijswijks Jeugdtheater - foto: Erick Kicken (KVX)

Kruistocht in Spijkerbroek - Rijswijks Jeugdtheater - foto: Erick Kicken (KVX)
foto's: Erick Kicken (KVX)
Aida
Liefde in een tijd vol haat. Een musical vol verraad, intriges en overspel. Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de opera-componist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette.
Zei nemen je mee naar het oude Egypte, waar in oorlogstijd een onmogelijke liefde opbloeit tussen de Egyptische legerkapitein Radames en de als slaaf gevangen genomen Nubische prinses Aida. Gebaseerd op de wereldberoemde opera van Verdi is de musical Aida een compleet eigentijdse vertelling van dit eeuwenoude verhaal vol meeslepende muziek en popsongs in een prachtige enscenering!

Bekijk interview met Sharon als regisseur >> | www.theatergroepmanteau.nl
.
Aida - Manteau
As you like it september 2015
Toneelgroep Mask speelt in april 'As you like it' in een oude aardappelschuur in Oud-Beijerland.
Michiel situeert als regisseur het verhaal niet in het woud van Arden, maar in de Hoekschewaard. Zo komt het verhaal nog beter tot zijn recht op de inspirerende locatie.
Muziek wordt live verzorgd door bluesband Motwat.

Meer over de voorstelling >> | www.toneelgroepmask.eu
.
As you like it - Toneelgroep Mask
Hollywood in Nieuwerbrug
Sharon en Michiel verzorgen al jaren de theateravond van de vakantiespeelweek in Nieuwerbrug. Normaal staan er dan tussen de 150 en 200 kinderen op het podium, maar dat was dit jaar anders. Voor het thema Hollywood maakten ze samen de film 'Nieuwerbrug the movie' waarin iedereen een rol speelde. Sharon schreef hiervoor het script en Michiel hanteerde de camera en verzorgde de montage.
De film ging in première tijdens een galaavond, waarbij alle kinderen over de rode loper de zaal in kwamen. De avond werd gepresenteerd door Sharon met aan haar zijde Pepijn van de Burgt.

www.speelweeknieuwerbrug.nl
Presentatie Oscaruitrijking Nieuwerbrug
Midzomernachtsdroom juli 2015
Midzomernachtsdroom is de derde musical die Sharon regisseert voor musicalvereniging SterAllures. Ook de choreografie ligt weer in haar handen.
In deze heerlijke familiemusical worden de poëtische teksten van Shakespeare afgewisseld met onvergetelijke songs van The Beatles. Speciaal voor deze gelegenheid zijn alle teksten in het Nederlands vertaald. Zo wordt Let it be “Laat je gaan” en Yesterday “Verleden week”. Wie had ooit gedacht dat The Beatles en Shakespeare zó goed zouden samengaan?

www.sterallures.com
Midzomernachtsdroom - SterAllures
Jeugdtheaterschool Hofplein juni 2015
Sharon gaat ook dit seizoen weer als docent werken voor Jeugdtheaterschool Hofplein. Ze zal dit jaar te zien zijn op de locaties Voorne en Lansingerland. Ze hoopt de leerlingen weer uit te dagen in dans met altijd een vleugje drama en spel.
.
Dansles Jeugdtheater Hofplein
Zeven Sloten nu ook naar Drenthe juni 2015
Michiel speelt al een aantal jaar de voorstelling Zeven Sloten op scholen. Deze educatieve voorstelling over verkeersveiligheid werd tot nu toe alleen in Zuid-Holland, Zeeland en Limburg aangeboden. Maar vanaf nu ook in Drenthe. In augustus zal hij voor het eerst afreizen naar Assen.

Meer over Zeven Sloten >>

Zeven Sloten nu ook naar Drenthe
Zeven Sloten
Tentoonstelling 'Nieuwerbrug 1940-1945' mei 2015
Van 5 mei tot 1 augustus is in het Wierickehuis te Nieuwerbrug de tentoonstelling 'Nieuwerbug 1940-1945' te zien. Deze tentoonstelling is samengesteld en vormgegeven door Michiel.
De tentoonstelling vertelt over de Duitsers in het dorp en op Fort Wierickerschans. Het verzet, beschietingen en een bombardement. Maar ook over het leven van de gewone man tijdens de oorlog.
De basis van de tentoonstelling bestaat uit een deel van de museale collectie van Nieuwerbrugger Gijs Boer.  Hieruit zijn voorwerpen en foto's gekozen, die samen het verhaal vertellen van het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer >> | www.nieuwerbrug.net


Nieuwerbrug 1940-1945
De Vliegende Hollander maart 2015
De Vliegende Hollander is de tweede musical die Sharon Slachter regisseerde voor SterAllures.  En voor de vijfde keer maakte ze voor hen ook de choreografie.
De voorstellingen waren een succes.
Momenteel is Sharon al weer begonnen met de voorstelling Een Midzomernachtsdroom. Het bekende verhaal van Shakespeare, op muziek van de Beatles.

www.sterallures.com
.
De Vliegende Hollander
Michiel regisseert Kruistocht in Spijkerbroek februari 2015
Het Rijswijks Jeugdtheater heeft Michiel gevraagd om de komende tijd voorstellingen voor hen te regisseren. De eerste voorstelling die hij voor hen zal maken is de musical Kruistocht in Spijkerbroek.
Een leuke spelersgroep en een leuk team. Michiel heeft er zin in.
Lees meer >> | www.rijswijksjeugdtheater.nl
.
Kruistocht in Spijkerbroek
Volg ons nu ook op Facebook januari 2015
Onze activiteiten zijn nu ook te volgen op facebook.

Vindt ons leuk >>

.
Facebook

 home  |  nieuws  |  agenda  |  wie zijn wij  |  foto's  |  filmpjes  |  pers  |  referenties  |  links  |  sitemap  |  contact
Theatermaker Michiel van de Burgt ©