Wanneer u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, kijk dan op www.michielvandeburgt.nl/nieuwsbrief.html
Theatermaker Michiel van de Burgt
vormgevingregietekstwijktheaterdansworkshops en teambuildingactspresentatie

Kruistocht in Spijkerbroek - Rijswijks Jeugdtheater - foto: Erick Kicken (KVX)
Nieuwsbrief    januari 2016 FacebookTwitterYouTube
Kruistocht in Spijkerbroek
In november speelde het Rijswijks Jeugdtheater de musical Kruistocht in Spijkerbroek, onder regie van Michiel. Het spannende verhaal over Dolf, die in de middeleeuwen beland, zat vol grappige en ontroerende momenten.
De spelers droegen historisch correcte kleding, met echte zwaarden en helmen. Maar het door Michiel ontworpen decor was verre van realistisch.
Het publiek en de pers waren lovend over de prestaties van de jonge spelers. Michiel kijkt met trots terug op deze mooie productie.

Bekijk een filmimpressie >>
Meer over de voorstelling >>
www.rijswijksjeugdtheater.nl
.
Kruistocht in Spijkerbroek - Rijswijks Jeugdtheater - foto: Erick Kicken (KVX)

Kruistocht in Spijkerbroek - Rijswijks Jeugdtheater - foto: Erick Kicken (KVX)
bovenstaande foto's: Erick Kicken (KVX)
Midzomernachtsdroom
Midzomernachtsdroom is de derde musical die Sharon regisseert voor musicalvereniging SterAllures. Ook de choreografie ligt weer in haar handen.
In deze heerlijke familiemusical worden de poëtische teksten van Shakespeare afgewisseld met onvergetelijke songs van The Beatles. Speciaal voor deze gelegenheid zijn alle teksten in het Nederlands vertaald. Zo wordt Let it be “Laat je gaan” en Yesterday “Verleden week”. Wie had ooit gedacht dat The Beatles en Shakespeare zó goed zouden samengaan?

www.sterallures.com

Midzomernachtsdroom - SterAllures
As you like it
Een tweede voorstelling van Shakespeare wordt geregisseerd door Michiel. 
Toneelgroep Mask speelt in april 'As you like it' in een oude aardappelschuur in Oud-Beijerland.
Michiel situeert het verhaal niet in het woud van Arden, maar in de Hoekschewaard. Zo komt het verhaal nog beter tot zijn recht op de inspirerende locatie. Muziek wordt live verzorgd door bluesband Motwat.

Meer over de voorstelling >>
www.toneelgroepmask.eu
.
As you like it - Toneelgroep Mask
Aida
Liefde in een tijd vol haat. Een musical vol verraad, intriges en overspel. Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de opera-componist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette.
Zij nemen je mee naar het oude Egypte, waar in oorlogstijd een onmogelijke liefde opbloeit tussen de Egyptische legerkapitein Radames en de als slaaf gevangen genomen Nubische prinses Aida. Gebaseerd op de wereldberoemde opera van Verdi is de musical Aida een compleet eigentijdse vertelling van dit eeuwenoude verhaal vol meeslepende muziek en popsongs in een prachtige enscenering!

Bekijk interview met Sharon als regisseur >>
www.theatergroepmanteau.nl
.
Aida - Manteau
28 en 29 mei 2016
De Nieuwe doelen Gorinchem
Regie en presentatie Cultuurprijs Woerden
In december werd de Cultuurprijs Woerden uitgereikt. Men vroeg Michiel om hiervoor de presentatie en regie te verzorgen.
Het werd een bijzondere avond in een overdekte speeltuin. Op en in de speeltoestellen waren verschillende optredens te zien. Van harp, tot freerunning en van
opera-aria's, tot een gedicht door de burgemeester. Michiel opende de avond met 'Willkommen' uit Cabaret.

www.cultuurprijswoerden.nl
.
Michiel van de Burgt
Hollywood in Nieuwerbrug
Sharon en Michiel verzorgen al jaren in samenwerking met alle vrijwilligers van Stichting Speelweek Nieuwerbrug de theateravond op donderdag. Normaal staan er dan tussen de 150 en 200 kinderen op het podium, maar dat was dit jaar anders. Voor het thema Hollywood maakten ze samen de film 'Nieuwerbrug the movie' waarin iedereen een rol speelde. Sharon en Patricia schreven hiervoor het script en Michiel hanteerde de camera en verzorgde de montage.
De film ging in première tijdens een gala-avond, waarbij alle kinderen over de rode loper de zaal in kwamen. De avond werd gepresenteerd door Sharon met aan haar zijde Pepijn van de Burgt.
Deze film is te bestellen via:

www.speelweeknieuwerbrug.nl
.
Presentatie Oscaruitrijking Nieuwerbrug
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail door hier te klikken, met in de titel 'uitschrijven'.

 home  |  nieuws  |  agenda  |  wie zijn wij  |  foto's  |  filmpjes  |  pers  |  referenties  |  links  |  sitemap  |  contact
Theatermaker Michiel van de Burgt ©